Flytekran

Flytekran har en kapasitet på opptil 400 tonn. En flytekran er en type sjøfartøy med en fastmontert kran. Kranen slepes i åpen sjø, og kan manøvrere og løfte i skjermet farvann. Flytekraner er spesielt nyttige for forflytting av last mellom skip og plattformer ettersom de enkelt kan flyttes til stedet de trengs. Kranens mobilitet gjør at den kan nå steder tradisjonelle kraner ikke kommer til, som for eksempel på grunt vann eller i områder med underlag som ikke er stabilt nok til å tåle vekten av en vanlig kran.

Flytekranen er en A-frame sheerleg flytekran med kapasitet på 400 tonn ved en høyde på 45 meter. I tillegg kan kranen utstyres med en jibb, noe som vil gi en løftekapasitet på 200 tonn i opptil 76 meters høyde. Taklift AS er nå en del av Crane Norway og dekker et stort område innen arbeid med flytekran, og vi er operative i Skagerak, fra Tyskland og opp til Trondheim.

Egnet til krevende prosjekter

Kranens evne til å løfte og manøvrere tunge enheter gjør den egnet til alt fra små til store prosjekter. Våre oppdrag med flytekran er ofte innen monteringsarbeid av blant annet broer og kaier eller transport av tunge gjenstander. Flytekran sørger for effektiv gjennomførelse av prosjektene, ettersom vi har mulighet til å først montere delene ferdig for deretter å frakte det ferdige produktet. Kranens evne til svært langsomme bevegelser muliggjør nøyaktig arbeid ved utførelse av monteringsoppdrag. På prosjekter der underlaget ikke er egnet for andre kraner kan flytekran være løsningen. Videre benyttes flytekraner også til opphenting av fartøy og utstyr som har sunket eller ligger på grunn.

Crane Norway har lang erfaring og god kompetanse innen kompliserte løfteoperasjoner – også på vann. Har du behov for flytekran innen monteringsarbeid eller andre prosjekter? Kontakt oss gjerne for mer informasjon om våre tjenester eller bestilling av flytekran til prosjekter.